Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus werken wij anders. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. Onze jurist kan besluiten een afspraak met u te maken.

Zegt uw werkgever dat u uw werk niet goed doet? Of stuurt hij u waarschuwingen, bijvoorbeeld  over uw gedrag? Dan kunt u onzeker worden over uw baan. 

Wat uw werkgever ook zegt, hij kan u niet zomaar ontslaan wegens disfunctioneren. Daarvoor heeft hij toestemming nodig van de kantonrechter. En die toestemming krijgt hij niet snel.

Uw werkgever moet bewijzen dat u uw werk echt niet goed doet. En hij moet u duidelijk en op tijd vertellen wat u niet goed doet. Hij moet u de kans geven om u te verbeteren en hij moet u daarbij helpen. Ook moet uw werkgever kijken of hij ander werk voor u heeft. Doet hij dit allemaal niet? Dan geeft de kantonrechter geen toestemming om u te ontslaan. 

Tips

Blijf in gesprek met uw werkgever

Probeer samen een oplossing te vinden.

Bewaar alle e-mails en brieven die u van uw werkgever krijgt.

Zorg dat uw kant van het verhaal er ook in staat. Of stuur zelf een e-mail of brief met uw verhaal. Deze papieren zijn belangrijk als er een zaak komt bij de kantonrechter.

Laat u niet onder druk zetten door uw werkgever en onderteken niets.

En neem contact op met onze juristen voor persoonlijk advies.

Een conflict op de werkvloer kan de werksfeer goed verpesten. U bent het bijvoorbeeld niet eens met regels of beslissingen. Of het botst het met uw manager of collega’s.

Toch hoeft u niet meteen bang te zijn voor ontslag. Daarvoor heeft uw werkgever toestemming nodig van de kantonrechter. En die toestemming krijgt hij niet zomaar. Uw werkgever moet eerst zijn best doen om de problemen op te lossen, samen met u. Misschien kunt u de ruzie uitpraten of kunt u naar een andere afdeling. Soms kan een mediator hierbij helpen. Een mediator is iemand die het oplossen van meningsverschillen als beroep heeft.

Pas als het niet lukt om de problemen op te lossen, kan uw werkgever naar de kantonrechter. Of die het ontslag goedkeurt, hangt af van de situatie. Vindt de kantonrechter dat uw werkgever niet genoeg zijn best deed? Dan kan hij beslissen dat u bij ontslag een extra vergoeding krijgt.

Bel ons voor persoonlijk juridisch advies 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 17.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen.
Terug naar boven Shape