Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vraagt u om betaling na einde contract 

    • Controleer eerst of de eindafrekening klopt. Kreeg u dit overzicht niet? Bel of mail dan met uw werkgever en vraag om de eindafrekening.
    • Klopt de eindafrekening niet of twijfelt u daaraan? Vraag uw werkgever per telefoon of mail om uitleg.
    • Krijgt u geen duidelijke uitleg of wil de werkgever niet betalen? Stuur dan onze voorbeeldbrief eindafrekening salaris. Vraag hierin om betaling van alles waar u nog recht op heeft.
    • Reageert uw werkgever niet? Dan moet u misschien snel naar de rechter: binnen 3 maanden na einde contract als het gaat om een transitievergoeding. En binnen 2 maanden als het gaat om een aanzegvergoeding. Neem direct contact op met een advocaat. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar of vakbond. 

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape