Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op dit moment is het drukker dan anders aan de telefoon. U kunt ook een van onze vestigingen bezoeken.

Zo vordert u uw loon

Krijgt u geen loon van uw werkgever? Of krijgt u te weinig of te laat betaald? Dan kunt u betaling van uw loon eisen. Dit heet een loonvordering indienen.

Stopt u met werken bij de werkgever? Vraag dan om betaling van de eindafrekening van uw salaris. De voorbeeldbrief loonvordering hoeft u dan niet te gebruiken.

    • Controleer eerst of u recht heeft op betaling van uw loon. Vraag uw werkgever per telefoon of mail waarom u uw loon niet krijgt. Twijfelt u of u recht heeft op uw loon? Neem contact met een van onze juristen.
    • Krijgt u geen duidelijk antwoord of bent u het er niet mee eens? Stuur onze voorbeeldbrief, waarin u vraagt om betaling van uw loon.
    • Krijgt u geen reactie of betaalt uw werkgever niet? Neem dan contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandsverzekeraar of vakbond. U kunt ook contact opnemen met een advocaat.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0800 - 8020 Gratis persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape