Doorverwijzing naar advocaat

Soms heeft u een advocaat nodig. Bijvoorbeeld als u een rechtszaak wilt beginnen of voor de rechter moet verschijnen. Wij kunnen u doorverwijzen naar een advocaat. Voor deze verwijzing krijgt u een diagnosedocument. Wij kunnen u het diagnosedocument per e-mail sturen, maar u kunt het ook bij ons ophalen.

Korting op de eigen bijdrage

Heeft u al een advocaat? Wij bekijken of u een subsidie kunt krijgen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Als u een advocaat inschakelt, geldt: hoe lager uw inkomen, hoe minder u zelf hoeft te betalen. U moet altijd een deel zelf betalen. Dat deel heet de eigen bijdrage (bereken uw eigen bijdrage). Soms krijgt u een korting van €53 op die eigen bijdrage. Neem hiervoor eerst telefonisch contact met ons op via 0900-8020 (€ 0.25 p/min) of kom langs in een van onze vestigingen.

Een mediator kan u vaak ook helpen

Heeft u een conflict en komt u er zelf niet uit? Vaak is een mediator een goed alternatief voor een advocaat. Deze oplossing is meestal een stuk goedkoper. Ook hier geldt dat u soms in aanmerking komt voor subsidie. Wilt u een mediator, dan kunnen wij u doorverwijzen. Neem daarvoor contact met ons op.