Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door de coronamaatregelen zijn onze vestigingen gesloten. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail.

Correspondentie bewaren

Bewaar alle correspondentie. Sla niet alleen de brieven op die u van de tegenpartij ontvangt, maar maak ook kopieën van de brief of brieven die u zelf verstuurt.

Bewaar ook de correspondentie die u per e-mail hebt gevoerd. En schrijf op welke informatie u aan de telefoon te horen krijgt en welke afspraken u via de telefoon hebt gemaakt. Als u belangrijke afspraken per telefoon maakt, is het verstandig om deze daarna nog schriftelijk te bevestigen.

Verzendbewijs en ontvangstbevestiging bewaren

In de meeste gevallen is het verstandig om uw brieven aangetekend te versturen. Wanneer u de brief aangetekend verstuurt, heeft u zekerheid van verzending (verzendbewijs) én van ontvangst (handtekening van ontvangst). Dan kunt u achteraf bewijzen dat u de brief heeft gestuurd. Bewaar het verzendbewijs en de ontvangstbevestiging bij de kopie van uw brief. Dan staat u altijd sterker.

Naast de correspondentie en verzendbewijzen zijn er mogelijk nog meer documenten die u goed moet bewaren. Deze website geeft informatie, advies en praktische tips over verschillende juridische onderwerpen. Hierbij staat vermeld welke documenten van belang zijn bij uw juridische probleem:

Administratie op orde

Weet ook waar u welke documenten bewaart. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) geeft op de website tips om overzicht in uw administratie te houden.

Terug naar boven Shape