Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op dit moment is het drukker dan anders aan de telefoon. U kunt ook een van onze vestigingen bezoeken.

Zo vraagt u de transitievergoeding

Wordt uw tijdelijk contract niet verlengd? Of krijgt u ontslag via UWV of de kantonrechter? Dan moet de werkgever u een transitievergoeding betalen. 

  • Controleer eerst of u recht heeft op een transitievergoeding.
  • Heeft u er recht op? Stuur dan onze voorbeeldbrief waarin u vraagt om binnen 7 dagen te betalen. Stuur uw berekening mee. Doe dit binnen 1 maand nadat uw contract eindigt.
  • Reageert uw werkgever niet? Dan moet u snel naar de rechter: binnen 3 maanden nadat uw contract eindigt. Daarna heeft u geen recht meer op de transitievergoeding. Neem direct contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar of vakbond. 

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0800 - 8020 Gratis persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape