Voorbeeldbrief aanzegvergoeding | Het Juridisch Loket Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op 22 september is het Juridisch Loket vanaf 16.00 uur gesloten. Onze vestigingen zijn door het coronavirus dicht. Excuses voor het ongemak.

Zo vraagt u een aanzegvergoeding

Heeft u een contract van 6 maanden of langer? Dan moet uw werkgever u minimaal 1 maand voor afloop van het contract schriftelijk laten weten of uw contract eindigt.

  • Controleer op onze pagina Wat zijn mijn rechten bij contractverlenging? of u recht heeft op een aanzegvergoeding.  
  • Heeft u recht op een aanzegvergoeding? Stuur dan binnen 3 weken na afloop van uw contract uw werkgever onze voorbeeldbrief, waarin u vraagt om een aanzegvergoeding.
  • Is uw contract langer dan 3 weken geleden geëindigd? Neem dan contact op met een van onze juristen. Heeft u een rechtsbijstandverzekering of bent u lid van een vakbond? Schakel deze dan in.
  • Heeft u onze voorbeeldbrief verstuurd, maar betaalt de werkgever uw aanzegvergoeding niet uit? Neem dan contact op met een van onze juristen voor een advocaat. U moet namelijk binnen 2 maanden na afloop van uw contract uw aanzegvergoeding eisen bij de rechter. Daarna heeft u geen recht meer op een vergoeding. 

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Wat zijn mijn rechten bij contractverlenging?

Kan mijn tijdelijk contract eerder worden beëindigd?

Wat moet ik doen als ik ontslag krijg?

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 € 0,10 p/min* maandag tot en met donderdag 09.00 - 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties
Terug naar boven Shape