Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus zijn onze vestigingen dicht. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. De wachttijd is langer dan normaal. Sorry voor het ongemak.

Zo vraagt u een aanzegvergoeding

Heeft u een contract van 6 maanden of langer? Dan moet uw werkgever u minimaal 1 maand voor afloop van het contract schriftelijk laten weten of uw contract eindigt.

  • Controleer op onze pagina Wat zijn mijn rechten bij contractverlenging? of u recht heeft op een aanzegvergoeding.  
  • Heeft u recht op een aanzegvergoeding? Stuur dan binnen 3 weken na afloop van uw contract uw werkgever onze voorbeeldbrief, waarin u vraagt om een aanzegvergoeding.
  • Is uw contract langer dan 3 weken geleden geëindigd? Neem dan contact op met een van onze juristen. Heeft u een rechtsbijstandverzekering of bent u lid van een vakbond? Schakel deze dan in.
  • Heeft u onze voorbeeldbrief verstuurd, maar betaalt de werkgever uw aanzegvergoeding niet uit? Neem dan contact op met een van onze juristen voor een advocaat. U moet namelijk binnen 2 maanden na afloop van uw contract uw aanzegvergoeding eisen bij de rechter. Daarna heeft u geen recht meer op een vergoeding. 

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met donderdag 09.00 - 17.00 uur. Vrijdag van 09.00 - 13.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen.
Terug naar boven Shape