Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Vandaag Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten

Ik heb een proeftijd

In de proeftijd kunt u of uw werkgever het tijdelijk contract opzeggen. Hiervoor is geen reden nodig. Ook geldt er geen opzegtermijn.

Mijn contract wordt eerder beëindigd

 • Ik wil mijn tijdelijk contract eerder opzeggen

 • Mijn werkgever wil mijn tijdelijk contract eerder opzeggen

 • Mijn tijdelijk contract loopt binnenkort af

Meer informatie over dit onderwerp
 • Wat moet ik doen als de werkgever de aanzegvergoeding niet betaalt?

  Heeft u recht op een aanzegvergoeding? En betaalt de werkgever deze niet of maar gedeeltelijk uit? Dan moet u binnen 3 maanden nadat de aanzegplicht is ontstaan een verzoekschrift indienen bij de rechter. Het is verstandig daarbij een advocaat in te schakelen. Neem dan snel contact op met een van onze juristen.

  Bijvoorbeeld: u heeft een contract met als einddatum 30 november 2017. Dan moet de werkgever u uiterlijk 31 oktober 2017 schriftelijk laten weten of uw contract verlengd wordt of niet. De aanzegtermijn begint dan op 31 oktober 2017.

  Als de werkgever de aanzegvergoeding niet betaalt, maakt u een berekening vergoeding aanzegtermijn.

  Bel ons 0900 - 8020 € 0,25 p/min.*
  Elke werkdag tussen 09.00 - 18.00 uur.
  U krijgt één van onze juristen aan de telefoon.
  Bekijk alle contactmogelijkheden
 • Wat gebeurt er als de werkgever mij niet laat weten of het contract verlengd wordt?

  Soms laat de werkgever u niets weten over wat er met uw contract gebeurt. In dat geval is het verstandig om te blijven doorwerken. Blijft u doorwerken na afloop van uw tijdelijk contract? Dan wordt uw tijdelijk contract 'stilzwijgend' verlengd. Het contract blijft doorlopen onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde duur. De duur van het verlengde contract is niet langer dan 1 jaar.

  Stel: u had een contract voor 6 maanden en de werkgever laat u niets weten. Dan heeft u weer een contract voor 6 maanden met dezelfde afspraken uit uw vorige contract.

  Heeft u meerdere tijdelijke contracten gehad? Dan heeft u mogelijk recht op een vast contract.

 • Welke soorten tijdelijke contracten zijn er?

  Deze drie tijdelijke contracten komt u meestal tegen:

   1. Het contract is voor een bepaalde kalenderperiode. Vaak is dat een halfjaar of een jaar, maar elke andere periode mag ook.
   2. Het contract is voor de duur van een bepaald project. Het contract loopt dan af als het project klaar is of op een afgesproken einddatum.
   3. Het contract is er om een bepaalde medewerk(st)er te vervangen, bijvoorbeeld zolang deze ziek of zwanger is. Vaak staan in deze contracten een vaste einddatum. Het contract loopt dan af als de genoemde datum is bereikt of als de vervangen medewerk(st)er weer aan de slag gaat. Staat er een einddatum in het contract? Dan heeft de werkgever mogelijk een aanzegverplichting.
Terug naar boven Shape