Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op dit moment is het drukker dan anders aan de telefoon. U kunt ook een van onze vestigingen bezoeken.

Zo stelt u de andere partij aansprakelijk

  • Controleer of u schadevergoeding kunt eisen.
  • Maak een lijst van uw schade en de schade die u nog verwacht. En verzamel bewijzen, bijvoorbeeld foto’s, rekeningen en verklaringen van getuigen of specialisten.
  • Heeft u ernstige letselschade? Dan is uw schade vaak lastig te bepalen. Vraag zo snel mogelijk hulp aan een advocaat of uw rechtsbijstandverzekeraar. U hoeft deze brief dan niet te sturen.
  • Stuur de schadeveroorzaker onze voorbeeldbrief en vraag om vergoeding binnen een redelijke periode. Stuur de schadelijst en bewijzen mee, of geef aan dat u dit later opstuurt.
  • Komt u er samen niet uit? Neem contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0800 - 8020 Gratis persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape