Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u de wegbeheerder aansprakelijk

  • Controleer wie de wegbeheerder is van de straat waar u op reed.
  • Kijk op de website van de wegbeheerder hoe u schadevergoeding kunt vragen. Is er een online formulier dat u kunt invullen? Dan hoeft u deze voorbeeldbrief niet te sturen.
  • Heeft u letselschade? Dan is uw schade vaak lastig te bepalen. Vraag zo snel mogelijk hulp aan uw rechtsbijstandverzekering of een advocaat. U hoeft deze brief niet te sturen. 
  • Maak een overzicht van uw schade tot nu toe en de schade die u nog verwacht.
  • Stuur de voorbeeldbrief naar de wegbeheerder. Voeg uw schadeoverzicht als bijlage bij uw brief.
  • Wil de wegbeheerder uw schade niet vergoeden of krijgt u geen reactie? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering of een advocaat.

Laat uw schade niet meteen repareren. Wacht op de reactie van de wegbeheerder. Want soms wil de wegbeheerder de schade laten onderzoeken. 

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape