Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op dit moment is het drukker dan anders aan de telefoon. U kunt ook een van onze vestigingen bezoeken.

Zo stelt u de andere partij aansprakelijk

  • Vul bij een aanrijding altijd het Europees schadeformulier in. Dit gaat naar de verzekeraar van de andere partij. Soms regelt uw verzekeraar de betaling van uw schade met de andere partij. Bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar.
  • Bent u gewond? Dan heeft u misschien letselschade. Neem eerst contact op met een van onze juristen voor advies. 
  • Maak een lijst van uw schade en van alle kosten die u heeft en verwacht. Stuur deze lijst mee met uw brief. Stuur ook bewijzen mee zoals foto’s of getuigenverklaringen.
  • Leg in de voorbeeldbrief uit waarom u vindt dat de andere partij aansprakelijk is voor uw schade. En vraag om een vergoeding.
  • Reageert de andere partij niet op uw brief of wil hij de schade niet vergoeden? Neem dan contact op met een van onze juristen voor advies.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0800 - 8020 Gratis persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape