Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u de andere partij aansprakelijk

  • Vul het Europees schadeformulier in en stuur het naar uw eigen verzekeraar. 
  • Als uw verzekeraar de schade regelt, dan hoeft u deze voorbeeldbrief niet te sturen. Wilt u liever zelf de schade regelen? Of behandelt uw verzekeraar de schade niet? Stuur dan deze voorbeeldbrief.
  • Heeft u letselschade? Dan is uw schade vaak lastig te bepalen. Vraag zo snel mogelijk hulp aan uw rechtsbijstandverzekering of een advocaat. U hoeft deze brief dan niet te sturen.
  • Maak een overzicht van de schade tot nu toe, en de schade die u nog verwacht.
  • Stuur de voorbeeldbrief naar de andere partij. Voeg het Europees schadeformulier en uw schadeoverzicht als bijlagen toe aan uw brief.
  • Wil de andere partij de schade niet vergoeden of krijgt u geen reactie? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering of een advocaat.

Laat uw schade niet meteen repareren. Wacht op de reactie van de tegenpartij. Want soms wil de tegenpartij de schade laten onderzoeken.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape