Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u een betalingsregeling voor

  • Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven waaruit blijkt wat u kunt betalen.
  • Stuur onze voorbeeldbrief met het overzicht naar de schuldeiser of het incassobureau. Vraag om een schriftelijke reactie.
  • U kunt alvast een eerste betaling doen. Hiermee laat u aan de andere partij zien dat u zich aan de regeling wilt houden.
  • Krijgt u alleen een mondelinge reactie, bijvoorbeeld via de telefoon? Of krijgt u helemaal geen reactie? Bel dan met de andere partij en vraag om een schriftelijke bevestiging.
  • Gaat de andere partij niet akkoord? Dan heeft u helaas weinig mogelijkheden. Een schuldeiser of een incassobureau is niet verplicht om een betalingsregeling met u af te spreken.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape