Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vraagt u om een betalingsregeling

Wilt u uw schuld graag aflossen in termijnen? Dan kunt u vragen om een betalingsregeling.

  1. Stuur onze voorbeeldbrief naar de andere partij. Doe daarin een voorstel voor een betalingsregeling. Zorg ervoor dat u de afspraak kunt nakomen.
  2. Laat uw goede wil zien en betaal alvast de eerste termijn. Heeft u al een deel van de rekening betaald? Stuur dan een kopie van uw betaalbewijs mee. Dit kan een kopie van uw bankrekeningafschrift zijn of bijvoorbeeld een pinbon.
  3. Gaat de andere partij akkoord, maar krijgt u geen bevestiging per brief? Neem dan contact op met de ander partij en vraag om een schriftelijke bevestiging.
  4. Weigert de andere partij de betalingsregeling? Dan heeft u helaas weinig mogelijkheden. Een schuldeiser of incassobureau is niet verplicht om een betalingsregeling met u te treffen.

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Wat moet ik doen met een (onterechte) brief van het incassobureau?

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 17.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape