Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw reactie op een geweigerde ziekmelding

    • Stuur uw werkgever onze voorbeeldbrief waarin u laat weten dat hij uw ziekmelding niet zomaar mag weigeren. Alleen een bedrijfsarts mag bepalen of u ziek bent of niet.
    • Reageert uw werkgever niet op uw brief? Neem contact op met een van onze juristen of ga direct naar een advocaat. Heeft u een rechtsbijstandverzekering of bent u lid van een vakbond? Vraag deze dan om hulp.

Belangrijk om te weten 

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 17.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Stel buiten kantoortijden uw juridische vraag via e-mail. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape