Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus werken wij anders. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. Onze jurist kan besluiten een afspraak met u te maken.

Zo maakt u uw aankoop op tijd ongedaan

Voor een aankoop online, op straat, aan de deur of via de telefoon heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Tijdens deze bedenktijd kunt u uw aankoop ongedaan maken.

  • Laat de verkoper weten dat u gebruik wilt maken van uw wettelijke bedenktijd. Komt u er samen uit? Dan hoeft u deze brief niet te versturen.
  • Komt u er met de verkoper niet uit? Stuur dan binnen 14 dagen na de koop onze voorbeeldbrief aangetekend. Kreeg u bij uw aankoop een herroepingsformulier? Gebruik dan het herroepingsformulier in plaats van deze brief.
  • Accepteert de verkoper de ontbinding van uw contract niet? Neem dan contact op met een van onze juristen. U kunt uw aankoopbedrag mogelijk terugvragen via de Geschillencommissie of de rechter.

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Kan ik een koop ongedaan maken?

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 17.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen.
Terug naar boven Shape