Voorbeeldbrief ontbinden bij extra bedenktijd | Het Juridisch Loket Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus zijn al onze vestigingen dicht. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. Excuses voor het ongemak.

Zo ontbindt u de overeenkomst

Heeft u online, op straat, aan de deur of telefonisch iets gekocht? Dan moet de verkoper u wijzen op uw wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Doet de verkoper dit niet? Dan krijgt u meer bedenktijd om uw aankoop ongedaan te maken. Dit heet ontbinden.

  • Controleer eerst of de verkoper u heeft gewezen op uw wettelijke bedenktijd van 14 dagen.
  • Stuur een aangetekende brief naar de verkoper (voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd). Laat hierin weten dat u gebruik maakt van uw langere bedenktijd en dat u wilt ontbinden. 
  • Accepteert de verkoper de ontbinding van uw overeenkomst niet? Neem dan contact op met een van onze juristen. U kunt dan uw aankoopbedrag terugvragen bij de Geschillencommissie of de rechter.

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Kan ik een koop ongedaan maken?

Gratis
Download voorbeeldbrief Page 1
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 € 0,10 p/min* maandag tot en met donderdag 09.00 – 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 8 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties
Terug naar boven Shape