Dreigt een huisuitzetting als ik een huurachterstand heb?
Bij een huurachterstand van 2 maanden of meer kunt u uw woning worden uitgezet. Maar, dit kan de verhuurder niet zomaar doen. Hiervoor heeft hij een vonnis nodig. Een vonnis is een uitspraak van de rechter.
Er is geen vonnis
Als er geen vonnis van de rechter is, mag de verhuurder u niet zomaar de woning uitzetten. Hij zal eerst om een uitspraak van de rechter moeten vragen waarin de huurovereenkomst wordt ontbonden.
Elke werkdag tussen 09.00 - 18.00 uur.
U krijgt één van onze juristen aan de telefoon.
-
Waarom geeft de rechter de verhuurder vaak gelijk?
Een huurovereenkomst is een bindende afspraak tussen u als huurder en de verhuurder. Bij een overeenkomst horen verplichtingen. Een van uw verplichtingen is het op tijd betalen van de huur. Betaalt u niet of te laat, dan komt u uw afspraak niet na. Voor de rechter is dat reden om de huurovereenkomst te ontbinden.
-
Kan ik tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep gaan?
Ja, u kunt tegen de ontbinding van uw huurovereenkomst en de ontruiming van uw woning in hoger beroep gaan. Meestal wordt de uitspraak van de rechter (het vonnis) 'uitvoerbaar bij voorraad' verklaard. Dat betekent dat uw verhuurder u uit de woning kan laten zetten, ondanks dat u in hoger beroep gaat.
Wil u in hoger beroep? Neem dan contact op met een van onze juristen om uw situatie te bespreken.
Bel ons 0900 - 8020 € 0,25 p/min.*Bekijk alle contactmogelijkheden
Elke werkdag tussen 09.00 - 18.00 uur.
U krijgt één van onze juristen aan de telefoon. -
Moet ik nog huur betalen als ik mijn huis wordt uitgezet?
Ja, ook als u uw woning bent uitgezet blijft de verhuurder het recht houden op de huurachterstand en een vergoeding voor de periode die u nog in de woning woont. Daarbovenop moet u de volgende kosten betalen:
- buitengerechtelijke incassokosten;
- de proceskosten;
- de wettelijke rente.
We doen er alles aan, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.