Heeft u nog niet betaald? Dan kan het CJIB u een ‘kennisgeving van verhaal’ sturen. Hierin staat dat het CJIB een deel eist van uw loon of van het geld op uw bankrekening. U kunt ook een dwangbevel krijgen.
Als het CJIB dit soort maatregelen neemt, moet u extra kosten betalen.
Verhaal inkomen of bankrekening
Wil het CJIB verhaal nemen op uw inkomen? Dan vraagt het uw werkgever om de boete van uw loon af te halen en het bedrag aan het CJIB te betalen. U moet wel minimaal de beslagvrije voet overhouden. Ontvangt u minder? Vraag het CJIB dan om uw beslagvrije voet aan te passen.
Krijgt u verhaal op uw bankrekening? Dan vraagt het CJIB uw bank om de boete naar het CJIB over te maken. Krijgt u hierdoor financiële problemen? Dan kunt u geld terugvragen aan het CJIB.
Dwangbevel deurwaarder
Het CJIB kan er ook voor kiezen om een dwangbevel te maken. Deze brief krijgt u van een deurwaarder van het CJIB. Hierin staat welke boete u moet betalen en wanneer. Neem direct contact op met de deurwaarder en probeer een betalingsregeling af te spreken.
Lukt het niet om een betalingsregeling af te spreken of komt u de regeling niet na? Dan kan het CJIB beslag leggen op bijvoorbeeld uw meubels.
Verzet tegen maatregelen
Bent u het niet eens met de manier waarop u de boete moet betalen? Denkt u bijvoorbeeld dat het CJIB geen verhaal mocht nemen op uw loon? Of heeft u bezwaar tegen het uitvoeren van het dwangbevel? Dan kunt u misschien ‘in verzet’ gaan bij de rechter.
U heeft niet veel tijd om in verzet te gaan: minimaal 1 week en maximaal 6 weken. Het hangt van uw situatie af hoeveel tijd voor u geldt om in verzet te gaan. Neem hierover zo snel mogelijk contact op met een van onze juristen.
Innemen auto of rijbewijs
Heeft u de boete nog niet betaald? Dan kan het CJIB uw rijbewijs of auto innemen. Het CJIB probeert u hiermee over te halen om de boete nu wel te betalen.