Logo Het Juridisch Loket
Cookie Privacy

Pas op met online bestellen!

Actueel
14 november 2023

Online bestellen is niet altijd veilig. Koopt u iets via internet? Controleer dan goed of de webshop betrouwbaar is. Zo voorkomt u oplichting.

Controleer of de webshop betrouwbaar is

Wilt u iets online bestellen? Controleer dan eerst of de webshop betrouwbaar is. Bijvoorbeeld door reviews van de webshop te lezen. Of door te controleren of de webshop bekend is bij de politie.

Zo controleert u of een webshop betrouwbaar is.

Betaal achteraf of verzekerd

Denkt u dat de webshop betrouwbaar is en gaat u bestellen? Dan is het verstandig om uw bestelling achteraf te betalen. Of om verzekerd te betalen, bijvoorbeeld met een creditcard. Zo bent u uw geld niet kwijt als het toch misgaat met uw bestelling.

Wat kunt u doen als het misgaat?

Komt uw bestelling niet aan? Of krijgt u een namaak-product terwijl u een merkproduct heeft besteld? Geef de verkoper dan nog 1 kans om zich aan zijn afspraak te houden. Helpt dat niet? Dan bent u misschien slachtoffer van internetoplichting. Doe aangifte bij de politie. Neem voor meer informatie contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar.

Goed om te weten

Meestal kunt u aankopen via een Nederlandse webshop terugdraaien binnen 14 dagen. Heeft u iets gekocht in een webshop van een ander EU-land? Neem dan contact op met het Europees Consumenten Centrum (ECC).Alle actuele berichten >

Delen:
Logo Het Juridisch Loket

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso
Logo Ministerie van Justitie en Veiligheid

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven