Voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld | Het Juridisch Loket Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus zijn al onze vestigingen dicht. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. Excuses voor het ongemak.

Zo vraagt u het vakantiegeld terug

Is uw netto inkomen lager dan uw beslagvrije voet? Dan mag de deurwaarder niet zomaar uw vakantiegeld in beslag nemen. Het vakantiegeld dat u maandelijks opbouwt, hoort namelijk bij uw beslagvrije voet. Vraag de deurwaarder dan om teruggave van (een deel van) uw vakantiegeld.  

  1. Bereken uw beslagvrije voet. Hulp nodig? Neem contact op met een van onze juristen.
  2. Controleer of uw netto maandinkomen, inclusief maandelijks vakantiegeld, onder de beslagvrije voet ligt. Uw netto maandinkomen staat op uw loonstrook of uitkeringsspecificatie.
  3. Stuur onze voorbeeldbrief aangetekend naar de deurwaarder en vraag om teruggave van het te veel ingehouden vakantiegeld. Vraag ook om een berekening.
  4. Twijfelt u over de berekening? Reageert de deurwaarder niet? Of weigert hij om vakantiegeld terug te geven? Neem dan contact op met een van onze juristen. 

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen aan uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

Lees meer over dit onderwerp

Beslag op uw vakantiegeld? Vraag het terug!

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 € 0,10 p/min* maandag tot en met donderdag 09.00 - 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties
Terug naar boven Shape