Logo
Cookie Privacy

Gratis mediation na doorverwijzing rechter

Actueel
24 mei 2023

Krijgt u van de rechter het advies om naar een mediator te gaan? Bijvoorbeeld om een probleem met uw verhuurder op te lossen? Dan zijn de eerste 2,5 uur van de mediation gratis. Mediation is niet verplicht.

2,5 uur gratis mediation

Moet u voor de rechter komen of heeft u zelf een rechtszaak aangespannen? Dan kan de rechter u en de andere partij adviseren om mediation te proberen. Vanaf 1 maart 2023 zijn de eerste 2,5 uur van de mediation gratis. De rest betaalt u zelf. Mediation is niet verplicht.

Let op

Heeft u recht op een ‘toevoeging’? Dan krijgt u al een vergoeding voor mediation. U kunt geen gebruikmaken van de 2,5 uur gratis mediation.

Samen in gesprek

Mediation kan een goede manier zijn om uw probleem op te lossen. Een mediator gaat met u en de andere partij in gesprek. U maakt samen afspraken. Er is dan geen rechtszaak meer nodig. Komt u er samen niet uit? Dan gaat de rechtszaak alsnog door.

Kies voor ingeschreven mediator

U krijgt alleen 2,5 uur gratis mediation als u kiest voor een mediator die is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. De mediator vraagt de vergoeding aan. U hoeft hier zelf niets voor te doen.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven