Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Door het coronavirus werken wij anders. Heeft u een juridische vraag? Bel of mail. Onze jurist kan besluiten een afspraak met u te maken.
Ga meteen naar

Voorwaarden webshop controleren

Voor alle webshops uit de Europese Unie, Noorwegen en IJsland gelden dezelfde Europese regels. Als u iets koopt, moet de verkoper u via een brief of e-mail laten weten dat uw bestelling geplaatst is. Bewaar dit bericht als bewijs van uw bestelling.

Weet u niet zeker in welk land de webshop zit? Zoek dit dan op in de 'algemene voorwaarden' van de webshop. U vindt deze voorwaarden meestal op de website van de webwinkel. Of vraag de verkoper om een kopie van de voorwaarden.

In de voorwaarden leest u ook hoe de verkoper omgaat met klachten of problemen. Of hoe u uw aankoop kunt annuleren.

14 dagen bedenktijd

Heeft u spijt van uw koop? Dan kunt u gebruikmaken van uw bedenktijd van 14 dagen. Nadat u de bestelling ontvangt, mag u deze binnen 14 dagen terugsturen of annuleren. U hoeft niet te vertellen waarom.
De bedenktijd van 14 dagen geldt niet voor alle online en telefonische aankopen. Zo gelden bijvoorbeeld andere regels voor vliegtickets en eten en drinken. Heeft u vragen over uw bedenktijd? Neem contact op met een van onze juristen.

Probleem of klacht

Bent u niet tevreden of heeft u een klacht? Stuur dan een e-mail of brief met uw klacht naar de verkoper of webshop. Op de website van de verkoper moet een e-mailadres of adres staan. Bewaar zelf een kopie van uw klacht. Heeft u een antwoord van de verkoper? Overleg dan met elkaar over een oplossing.

Hulp van ECC

Lukt het niet om met de verkoper uit een ander EU-land een oplossing te vinden? Vraag dan het Europees Consumenten Centrum (ECC) in Nederland om u te helpen. Zij kunnen met u en de verkoper in gesprek gaan en zo misschien uw klacht oplossen. Bij het ECC kunt u ook informatie en tips krijgen.

Klacht via geschillencommissie

Is er daarna nog steeds geen oplossing waar u tevreden mee bent? Dan kunt u uw probleem of klacht laten bekijken door een geschillencommissie. Dat is een organisatie die klachten behandelt. U moet wel naar een geschillencommissie in het land waar het bedrijf zit. Het beste regelt u dit via een ‘Online Dispute Resolution’ (ODR). Neem voor hulp contact op met het ODR-contactpunt in Nederland.

Meer informatie over dit onderwerp
  • Wat zijn mijn rechten bij online of telefonische aankopen buiten de EU?

    Voor bedrijven of webshops buiten de EU gelden de Europese regels niet. Voor landen zoals China, Amerika of Brazilië gelden de regels van dat land.

    Heeft u een probleem of klacht na een aankoop? Neem dan contact op met de verkoper om te kijken of u het probleem samen kunt oplossen.

    Lukt dat niet? Kijk dan of de verkoper is aangesloten bij een 'geschillencommissie' in dat land. Een geschillencommissie is een organisatie die klachten behandelt. U kunt uw klacht dan door die commissie laten bekijken.

Terug naar boven Shape