Logo
Cookie Privacy

Stopt mijn contract als ik mijn AOW- of pensioenleeftijd bereik?

Meestal stopt uw contract automatisch als u de AOW- of pensioenleeftijd bereikt. Staat er niets in uw contract of cao? Dan moet uw werkgever uw contract stoppen. Als hij dit niet doet, kunt u ook zelf uw contract opzeggen.

Ga meteen naar

Veelgestelde vragen

AOW- of pensioenleeftijd

Staat in uw contract of cao dat uw contract 'van rechtswege' stopt als u de AOW- of pensioenleeftijd bereikt? Dan hoeft u vanaf dat moment niet meer te werken. Uw contract stopt automatisch. U hoeft hiervoor niets te doen en uw werkgever ook niet. 

Let op

Wilt u doorwerken na uw pensioen? Bespreek dit dan met uw werkgever. 

Schriftelijk opzeggen

Eindigt uw contract niet automatisch? Dan moet uw werkgever uw contract schriftelijk stoppen. Hij heeft geen toestemming nodig van UWV of de rechter. De opzegtermijn is 1 maand. 

Let op

Is de pensioenleeftijd in uw contract anders dan uw AOW-leeftijd? Dan mag uw werkgever u niet zomaar ontslaan als u uw pensioenleeftijd bereikt. Doet hij dit toch? Dan heeft u 2 maanden om het ontslag ongedaan te maken. Neem meteen contact op met een advocaat

Zelf opzeggen

Heeft u de AOW- of pensioenleeftijd bereikt en zegt uw werkgever uw contract niet op? Dan kunt u zelf uw contract stoppen. Dat doet u door ontslag te nemen. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief ontslag nemen. U moet zich houden aan de opzegtermijn in uw contract of cao. 

Bent u geholpen met deze informatie?
Bent u geholpen met deze informatie?
Delen:

Ook interessant voor u

Kan ik doorwerken na mijn pensioen?
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven