Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo meldt u dat de rekening verjaard is

  • Controleer of de oude rekening is verjaard
  • Stuur onze voorbeeldbrief naar de schuldeiser of het incassobureau. Laat weten dat de rekening verjaard is en vraag het dossier te sluiten. 
  • Bewijst de schuldeiser dat de verjaringstermijn opnieuw startte? Dan moet u de rekening toch betalen. 
  • Twijfelt u of u moet betalen? Of komt u er met de schuldeiser of het incassobureau niet uit? Neem dan contact op met een van onze juristen.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 Kosten € 0,10 per minuut* Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 17.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 4 werkdagen beantwoord door een van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape