Logo
Cookie Privacy

Hoe kan ik een automatische incasso terugboeken?

Elke automatische incasso kunt u binnen 8 weken zelf terugboeken. Dit heet storneren. Zorg wel dat u de rekening dan op een andere manier betaalt. Alleen een onterechte incasso hoeft u niet te betalen.

Ga meteen naar

Veelgestelde vragen

Automatische incasso

Bij een automatische incasso schrijft een organisatie geld af van uw bankrekening. Dit mag alleen als u hiervoor toestemming geeft. Die toestemming heet een machtiging. U gaat bijvoorbeeld akkoord met het afschrijven van een bedrag voor een proefabonnement.

Onterechte automatische incasso

Haalt een bedrijf geld van uw rekening maar gaf u hiervoor geen machtiging? Of stopte u de machtiging? Dan is de automatische incasso onterecht. U kunt dan binnen 13 maanden uw bank vragen om het bedrag terug te boeken.

U kunt het bedrijf ook blokkeren. Het kan dan geen geld meer afschrijven van uw rekening. Vraag dit aan uw bank. Mogelijk kunt u dit ook zelf doen via internetbankieren.

Terechte automatische incasso

Klopt de automatische incasso? Maar wilt u het bedrag toch terug? Dan kunt u het geld binnen 8 weken terugboeken. Dit heet storneren. U krijgt het bedrag dan weer terug op uw bankrekening. Dit kan alleen bij automatische incasso’s.

Vraag uw bank om de automatische incasso te storneren. Of doe dit zelf via internetbankieren. Dit kan meestal via het overzicht van ‘incasso’s’ of ‘automatische incasso’s’.

Let op

Boek niet zomaar een betaling terug. Als u verplicht bent om te betalen, kunt u te maken krijgen met een incassobureau of deurwaarder. Laat daarom altijd weten waarom u het oneens bent met de rekening.


Automatische incasso stopzetten

Een doorlopende automatische incasso mag u altijd stopzetten. Het bedrijf mag dan niet meer regelmatig een bedrag van uw rekening afschrijven, bijvoorbeeld elke maand.

Een automatische incasso stopzetten doet u via uw bank.

Bent u geholpen met deze informatie?

Meer informatie over dit onderwerp

Bent u geholpen met deze informatie?
Delen:

Ook interessant voor u

Wat moet ik doen met een (onterechte) rekening van een incassobureau of bedrijf?
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven