Logo
Cookie Privacy

Steeds meer mensen bellen het Juridisch Loket voor hulp

Nieuws
6 september 2023

Sinds 1 januari 2023 hebben ruim 340.000 mensen het Juridisch Loket gebeld. Dat is 22% meer dan vorig jaar. Dagelijks bellen gemiddeld 1.500 mensen met allerlei juridische problemen. De meeste vragen gaan over werk, zoals ontslag, ziekte en contracten.

Gratis telefoonnummer

Vanaf begin dit jaar kunnen mensen ons gratis bellen op 0800-8020. Bellers met een spoedvraag krijgen meteen antwoord. Anderen worden teruggebeld door een jurist of krijgen een afspraak bij een Juridisch Loket in de buurt.

Hoge waardering

Recent onderzoek onder mensen die gebeld hebben, toont aan dat zij onze hulp zeer goed waarderen: met een ruime 8.

Zo ook deze beller die een vraag had over huurverhoging: ‘Ik was best zenuwachtig om mijn verhaal te vertellen. Maar de medewerker stelde mij enorm op mijn gemak. Ze praatte in heldere taal, gaf me goed advies waarmee ik verder kan. En ze stuurde het advies ook nog per mail om het rustig na te lezen.’

Sterke juridische eerste lijn

Niet alleen het aantal bellers is enorm gestegen. Er komen ook meer mensen naar een vestiging van het Juridisch Loket toe. En steeds meer mensen bezoeken onze website, voor tips, adviezen en voorbeeldbrieven.

Dat is precies waar wij als Juridisch Loket voor zijn: gemakkelijke toegang tot begrijpelijke informatie, advies en hulp bij juridische problemen. Want wij weten dat een sterke juridische eerste lijn voorkomt dat problemen erger worden, met alle maatschappelijke gevolgen van dien. Én het mensen in staat stelt om zelf hun problemen op te lossen, en verder te gaan met hun leven.

U kunt het klanttevredenheidsonderzoek en het rapport over de evaluatie van het gratis nummer opvragen bij Communicatie.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven