Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u uw werkgever aansprakelijk

Is uw werkgever verantwoordelijk voor uw bedrijfsongeval? Dan kunt u hem aansprakelijk stellen en vragen om uw schade te vergoeden.

  • Heeft u ernstige letselschade? Dan is uw schade vaak lastig te bepalen. Vraag zo snel mogelijk hulp aan een advocaat of uw rechtsbijstandverzekeraar. U hoeft deze brief dan niet te sturen.
  • Maak een lijst van de schade die u heeft en die u nog verwacht. Bijvoorbeeld schade aan uw spullen, lager loon tijdens ziekte, extra telefoonkosten of reiskosten.
  • Stuur onze voorbeeldbrief samen met uw schadelijst naar de werkgever.
  • Krijgt u geen reactie? Of weigert uw werkgever de schade te vergoeden? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering of vakbond. Of neem contact op met een van onze juristen. 

Belangrijk om te weten

 Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape