Overslaan en naar de inhoud gaan
Let op: Op dit moment is het drukker dan anders aan de telefoon. U kunt ook een van onze vestigingen bezoeken.

Zo stelt u uw werkgever aansprakelijk

Is uw werkgever verantwoordelijk voor uw bedrijfsongeval? Dan kunt u hem aansprakelijk stellen en vragen om uw schade te vergoeden.

  • Raakte u bij het ongeluk gewond? Neem dan eerst contact op met een van onze juristen voor advies of een verwijzing naar een advocaat.
  • Maak een lijst van de schade die u heeft en die u nog verwacht. Bijvoorbeeld schade aan uw spullen, lager loon tijdens ziekte, extra telefoonkosten of reiskosten.
  • Stuur onze voorbeeldbrief samen met uw schadelijst naar de werkgever.
  • Krijgt u geen reactie? Of weigert uw werkgever de schade te vergoeden? Neem contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandsverzekeraar of vakbond.

Belangrijk om te weten

 Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0800 - 8020 Gratis persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape