Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stelt u uw verhuurder aansprakelijk voor uw schade

  • Controleer of uw verhuurder aansprakelijk is. Als uw verhuurder niet aansprakelijk is, hoeft hij de schade niet te vergoeden. U hoeft deze brief dan niet te sturen. Vraag of uw inboedelverzekering de schade vergoedt.
  • Maak een overzicht van de schade die u heeft door het gebrek.
  • Verzamel bewijzen. Zoals foto’s, rekeningen van reparaties en verhalen van experts en van mensen die de schade hebben gezien.
  • Stuur de voorbeeldbrief naar uw verhuurder. Stuur het schade-overzicht en de bewijzen mee.

Wil uw verhuurder de schade niet vergoeden? Vraag dan advies aan uw rechtsbijstandverzekering. Of neem contact op met een van onze juristen.

Ook als uw verhuurder niet aansprakelijk is, moet hij het gebrek repareren. Behalve als u het gebrek zelf heeft veroorzaakt. Heeft u het gebrek nog niet gemeld? Stuur uw verhuurder dan onze voorbeeldbrief melden gebreken aan huurwoning en vraag hem om het gebrek te repareren.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape