Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo maakt u een voorlopig bezwaar

Wilt u bezwaar maken tegen de beslissing van een instantie, maar heeft u niet genoeg tijd? Leg dan eerst uit dat u het er niet mee eens bent. Later legt u uit waarom.

Let op: Heeft u wel genoeg tijd? Gebruik dan de voorbeeldbrief bezwaarschrift.

  • Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een brief (voorbeeldbrief voorlopig bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV.
  • Laat weten dat u het niet eens bent met de beslissing. En vraag om te wachten met het uitvoeren van hun besluit (dit heet schorsende werking). De instantie is niet verplicht om te wachten.
  • Stuur een kopie mee van de beslissing waartegen u bezwaar maakt.

Krijgt u een reactie? Stuur dan een brief waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit binnen de termijn die u hiervoor van de instantie krijgt.

Belangrijk om te weten

  • Dit is een voorbeeldbrief van het Juridisch Loket. U kunt deze brief aanpassen naar uw situatie.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf. Is het de laatste dag van de bezwaartermijn? Breng dan de brief zelf bij de instantie langs en vraag om een ontvangstbevestiging.
  • Bij sommige instanties kunt u via internet bezwaar maken. Kijk hiervoor op de website van de instantie.

Lees meer over dit onderwerp

Hoe werkt een bezwaarprocedure (en hoorzitting) bij UWV?

Gratis Download voorbeeldbrief Page 1
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons 0900 - 8020 *€0,25 p/min. Elke werkdag tussen 09.00 - 18.00 uur. U krijgt één van onze juristen aan de telefoon.
E-mail ons Uw e-mail wordt binnen 5 werkdagen beantwoord door één van onze juristen. Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op één van onze locaties