Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vraagt u om aanpassing van uw salaris

Betaalt uw werkgever minder salaris dan wat er in uw cao staat? Of krijgt u minder dan het wettelijk minimumloon? Vraag uw werkgever dan om uw salaris aan te passen.

  • Controleer wat u hoort te verdienen volgens uw cao. In uw arbeidscontract staat vaak of er een cao geldt.
  • Geldt voor u geen cao? Dan moet de werkgever u het wettelijk minimumloon betalen. Controleer wat u dan hoort te verdienen.
  • Probeer er eerst met uw werkgever uit te komen. Past hij uw salaris aan? Dan hoeft u deze brief niet te versturen.
  • Krijgt u nog steeds te weinig salaris? Stuur dan onze voorbeeldbrief aan uw werkgever en vraag om aanpassing van uw salaris volgens uw cao of het wettelijk minimumloon. Dat kan ook voor de eerder gewerkte maanden, tot maximaal 5 jaar terug.
  • Krijgt u geen reactie of komt u er niet uit? Neem dan contact op met een advocaat. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar of vakbond. 

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis
Hulp nodig bij uw brief? Bel ons
Bezoek ons Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.
Terug naar boven Shape