Logo
Cookie Privacy

Hogere servicekosten door stijgende energieprijzen

Actueel
11 april 2022

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn flink omhoog gegaan. Daardoor willen veel verhuurders de servicekosten voor huurders verhogen.

Voorschot

Kosten voor gas en elektriciteit betaalt u vooraf, als voorschot. Vaak noemt de verhuurder dit ‘servicekosten’. Het is een geschat bedrag dat uitgaat van uw energiegebruik in het afgelopen jaar. Of van een gemiddeld gebruik.

1 keer per jaar krijgt u een eindafrekening met het precieze bedrag. Door de hoge energieprijs kan uw eindafrekening duurder zijn dan anders. U moet dan bijbetalen.

Verhoging servicekosten

Veel verhuurders willen de servicekosten en/of het voorschot verhogen. Dat mag alleen als uit de eindafrekening blijkt dat u te weinig voorschot betaalde.

Wil uw verhuurder uw servicekosten op een ander moment verhogen? Dan hoeft u daar niet mee akkoord te gaan. Maar als u niet akkoord gaat, moet u misschien veel bijbetalen als de volgende eindafrekening komt.

Heeft u zelf een contract met een energieleverancier? Dan kunt u uw voorschot verhogen door contact op te nemen met uw leverancier.

Energie besparen

U kunt ook besparen op kosten voor gas en elektriciteit. Zo laat de overheid met de actie ‘Zet ook de knop om’ zien hoe u minder energie gebruikt.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven