Logo
Cookie Privacy

Voortgang stelselvernieuwing rechtsbijstand

Nieuws
1 maart 2023

Minister Weerwind van Rechtsbescherming wil dat rechtzoekenden die in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand snel de juiste hulp kunnen krijgen. Om dat te bereiken, past hij de lopende stelselvernieuwing rechtsbijstand op onderdelen aan.

Meer samenwerking tussen professionals

De minister versterkt de komende jaren de eerstelijns rechtshulp, lokale en regionale netwerken en de samenwerking tussen professionals in het juridisch en sociaal domein. Verder schrapt hij het plan dat rechtzoekenden zich eerst moeten melden bij het Juridisch Loket voordat zij gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen krijgen. Deze verplichting vormt namelijk een extra drempel voor mensen.

Sterkere positie Juridisch Loket

De minister zegt: ‘Met deze besluiten breng ik focus aan en werk ik toe naar een vernieuwd stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand dat voorziet in een laagdrempelige en effectieve toegang tot het recht, met een brede informatievoorziening voor iedereen. Een stelsel waarin problemen van rechtzoekenden zo veel mogelijk in een vroeg stadium en zo nodig integraal worden aangepakt. Ik wil de regionale samenwerking stimuleren en faciliteren en de positie van het Juridisch Loket verder versterken.’

In de Kamerbrief van minister Weerwind leest u meer over de voortgang van de stelselvernieuwing rechtsbijstand.



Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven