Logo
Cookie Privacy

Bescherming buitenlandse vluchtelingen Oekraïne verlengd

Actueel
16 februari 2023

De tijdelijke verblijfsvergunning voor buitenlandse vluchtelingen uit Oekraïne wordt met 6 maanden verlengd. Hierdoor mag u als ‘derdelander’ tot 4 september 2023 in Nederland blijven.

Verlenging verblijfsvergunning

De tijdelijke verblijfsvergunning voor buitenlandse vluchtelingen uit Oekraïne is verlengd tot 4 september 2023. Als ‘derdelander’ mag u in de opvang blijven en hoeft u niet te verhuizen. U houdt recht op medische zorg, leefgeld en onderwijs voor uw kinderen tot 18 jaar. Ook mag u blijven werken.

Brief van de IND

Vóór 4 maart 2023 krijgt u een brief van de IND. Hierin staat dat uw tijdelijke verblijfsvergunning wordt verlengd. En dat u een ‘bewijs van verblijf’ kunt aanvragen. Dat is een pasje dat u nodig heeft om te bewijzen dat uw verblijfsvergunning nog geldig is. Bijvoorbeeld aan uw werkgever.

In Nederland blijven

Of u na 4 september 2023 in Nederland mag blijven, hangt af van uw situatie. Toen u naar Nederland kwam, moest u asiel aanvragen. De IND gaat uw aanvraag beoordelen. U krijgt hierover een brief. 

U kunt ook een andere verblijfsvergunning aanvragen om in Nederland te blijven. Bijvoorbeeld voor werk of studie.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven