Logo
Cookie Privacy

Gratis advocaat bij uithuisplaatsing na toeslagenaffaire

Actueel
23 juni 2022

Gedupeerde ouders hebben recht op een gratis advocaat als hun kind uit huis is geplaatst tijdens de toeslagenaffaire. Of als zij tijdens de toeslagenaffaire het ouderlijk gezag over hun kind zijn verloren.

Uithuisplaatsing of beëindiging gezag

Als uw kind uit huis is geplaatst, is het verstandig om hulp te vragen aan een advocaat. Dit geldt ook als de rechter uw ouderlijk gezag heeft gestopt.

Vanaf 1 juni 2022 is de hulp van een advocaat gratis voor gedupeerden in de toeslagenaffaire.

Aanvragen gratis advocaat

Voor een gratis advocaat vult u een aanvraagformulier in. Die stuurt u naar de Raad voor Rechtsbijstand. Stuur de brief mee van de Belastingdienst waarin staat dat u gedupeerde ouder bent.

Geld terugvragen

Had u tussen 1 januari en 31 mei 2022 hulp van een advocaat bij uw zaak over uithuisplaatsing of beëindiging van gezag? Dan kunt u soms uw kosten terugvragen. Neem hiervoor contact op met uw advocaat.

Ondersteuningsteam

Er is een speciaal ondersteuningsteam voor gedupeerde ouders die te maken hebben met uithuisplaatsing. Een medewerker van het team kijkt samen met u wat mogelijk is. Bijvoorbeeld beter contact met uw kind. Of met andere hulpverleners.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven