Logo
Cookie Privacy

Voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau

Kunt u een rekening niet (in een keer) betalen? Met onze voorbeeldbrief vraagt u de schuldeiser of het incassobureau om een betalingsregeling.

Gratis

Zo vraagt u om een betalingsregeling

Wilt u uw schuld graag aflossen in termijnen? Dan kunt u vragen om een betalingsregeling.

  • Stuur onze voorbeeldbrief naar de andere partij. Doe daarin een voorstel voor een betalingsregeling. Zorg ervoor dat u de afspraak kunt nakomen.

  • Laat uw goede wil zien en betaal alvast de eerste termijn. Heeft u al een deel van de rekening betaald? Stuur dan een kopie van uw betaalbewijs mee. Dit kan een kopie van uw bankrekeningafschrift zijn of bijvoorbeeld een pinbon.

  • Gaat de andere partij akkoord, maar krijgt u geen bevestiging per brief? Neem dan contact op met de ander partij en vraag om een schriftelijke bevestiging.

  • Weigert de andere partij de betalingsregeling? Dan heeft u helaas weinig mogelijkheden. Een schuldeiser of incassobureau is niet verplicht om een betalingsregeling met u te treffen.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis

Delen:

Hulp nodig bij uw brief? Bel ons

Bezoek ons

Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.

Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven