Logo
Cookie Privacy

Voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen

Betaalde u bemiddelingskosten voor een huurwoning, terwijl dit niet hoefde? Met onze voorbeeldbrief kunt u de bemiddelingskosten terugvorderen.

Gratis

Zo vraagt u bemiddelingskosten terug

  • Stuur onze voorbeeldbrief binnen 5 jaar nadat u de bemiddelingskosten onterecht betaalde. Stuur de brief naar het bemiddelingsbureau of de makelaar aan wie u de kosten betaalde. Stuur bewijs van uw betaling mee.

  • Reageert het bedrijf niet of willen zij niet betalen? Controleer dan of het bedrijf aangesloten is bij de Geschillencommissie Makelaardij. Is het bedrijf aangesloten? Stuur dan uw klacht naar deze geschillencommissie.

  • Is het bedrijf niet aangesloten bij de geschillencommissie? Vraag dan uw rechtsbijstandverzekeraar om hulp. Of neem contact op met een van onze juristen.

Belangrijk om te weten

Verstuur de brief per post of e-mail. Heeft u bewijs nodig dat de ander uw brief heeft ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u naar de rechter, een geschillencommissie of de Huurcommissie wilt? Dan is het voldoende bewijs als de ander schriftelijk op uw brief of e-mail reageert.

Krijgt u geen reactie? Stuur dan de brief per aangetekende post.

Bewaar een kopie van de brief voor uzelf. Bewaar ook het verzendbewijs en het bewijs dat uw brief is ontvangen, geweigerd of niet opgehaald.

Lees meer over dit onderwerp

Gratis

Delen:

Hulp nodig bij uw brief? Bel ons

Bezoek ons

Kom langs tijdens het inloopspreekuur op een van onze locaties.

Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven