Logo
Cookie Privacy

Close-up van microfoon in studio

Podcast De verdwaalde burger

De Verdwaalde Burger is een podcastreeks van het Juridisch Loket. Dagelijks zoeken duizenden mensen contact met het Juridisch Loket. Online, telefonisch of bij een vestiging in de buurt. En het worden er steeds meer. De burger lijkt te verdwalen tussen alle regels, wetten en afspraken. In deze podcastserie verkennen we samen met andere experts hoe we mensen uit dit doolhof kunnen helpen.

Marco Pastors - Pijnlijke misverstanden

HJLPastors-016.jpg

Marco Pastors zet zich als directeur van het programma Rotterdam Zuid in voor mensen die kwetsbaar zijn, in bestaansonzekerheid leven of afgehaakt zijn. We spraken met hem over pijnlijke misverstanden, drempels, moeilijke regels en meer. Wat is er nodig om achterstanden te verkleinen en mensen weer grip op hun leven te geven?

Munish Ramlal – Meer menselijke maat

Ramlal013.jpg

Het bewustzijn en besef dat het gaat om burgers centraal stellen, is er wel bij veel organisaties en bij mensen die werken in de publieke sector. De zoektocht is nog naar hoe doe je dat dan? Hierover praat Willemijn van Helden met Munish Ramlal, Ombudsman Metropool Amsterdam. Het gesprek gaat over menselijke, slimme en creatieve oplossingen. Munish Ramlal haalt uit zijn dagelijkse praktijk voorbeelden aan waar het al wel werkt en wat beter kan.

Bart Snels – Op naar een gezamenlijk doel

Willemijn van Helden in gesprek met Bart Snels

Wat moeten we leren uit de toeslagenaffaire? Wat is er nodig om te voorkomen dat iets vergelijkbaars nog eens gebeurt? Willemijn van Helden gaat hierover in gesprek met Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane. Bart Snels vertelt dat de overheid al jaren praat over vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Dat het nodig is dat de politiek, ongeacht of het links of rechts is, het eens wordt over de stip op de horizon.

Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven