Logo
Cookie Privacy

Verzoek aan het nieuwe kabinet: maak rechtshulp toegankelijk

Nieuws
5 april 2024

Eerder dit jaar stuurde het Juridisch Loket een brief aan eerste informateur Plasterk: een pleidooi voor passende en toegankelijke rechtshulp voor iedereen. Nu, enkele maanden later, is deze boodschap dringender dan ooit. Reden om de brief nog eens onder de aandacht te brengen.

Versterken eerstelijns rechtshulp

In de brief aan informateur Plasterk deden we een suggestie om het versterken van de eerstelijns rechtshulp op te nemen in het coalitieakkoord. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Steeds meer mensen bellen ons en lopen binnen voor hulp. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die geen rechtshulp kunnen, durven of weten te vinden.

Door gebrek aan betaalbare woningen, onzekerheden op de arbeidsmarkt, hoge energiekosten en meer maatschappelijke uitdagingen, is toegang tot het recht voor mensen steeds belangrijker geworden. Te veel mensen lopen tegen drempels aan. Sterker nog, wij zien dat mensen zo vastlopen in het systeem, dat het hun problemen alleen maar vergroot.

Passend en laagdrempelig

De boodschap van onze brief staat dus nog steeds, nog méér zelfs: het nieuwe kabinet moet doorgaan met het versterken van toegang tot rechtshulp, zodat iedereen passend en laagdrempelig informatie, advies en hulp krijgt bij juridische vragen.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven