Logo
Cookie Privacy

Ratz wordt verlengd tot 1 april 2025

Nieuws
2 april 2024

Dankzij de Regeling adviestoevoeging zelfredzaamheid (Ratz) is er gesubsidieerde rechtsbijstand voor mensen die minder zelfredzaam zijn. De tijdelijke regeling wordt verlengd tot 1 april 2025.

Onvoldoende zelfredzaam

De Ratz (Regeling adviestoevoeging zelfredzaamheid) zorgt dat mensen die niet in aanmerking komen voor een toevoeging tóch gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen krijgen als zij onvoldoende zelfredzaam zijn. Of als hun zaak te complex is voor de eerstelijns rechtshulp.

Als een rechtzoekende aanklopt bij het Juridisch Loket, kijken onze juristen of hij of zij in aanmerking komt voor een atz, en verwijzen waar nodig door naar een advocaat of mediator.

Structurele oplossing

De Ratz bestaat sinds 1 juli 2021 en kwam na de toeslagenaffaire tot stand op advies van het Juridisch Loket, de NOvA en de Raad voor Rechtsbijstand. De regeling die tot 1 april 2024 duurde is verlengd tot 1 april 2025. Ondertussen denken het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Raad voor Rechtsbijstand en andere ketenpartners na over een structurele oplossing.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven