Logo
Cookie Privacy

Nieuwe podcastserie: 'De Verdwaalde Burger'

Nieuws
25 maart 2024

In de nieuwe podcastserie 'De Verdwaalde Burger' delen experts inzichten over de complexiteit van regels en wetten.

Gezamenlijk doel is essentieel

In een tijd waarin zelfredzaamheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is, en de complexiteit van overheidsregels en procedures alleen maar lijkt toe te nemen, staat de overheid voor een immense uitdaging. Of het nu gaat om linkse of rechtse politiek, de noodzaak om een gezamenlijk doel te formuleren blijft van essentieel belang. Dit benadrukt Bart Snels, Inspecteur-generaal belastingen, toeslagen en douane, in onze podcast 'De Verdwaalde Burger'.

Doolhof

'De Verdwaalde Burger' is een nieuwe podcastreeks van het Juridisch Loket. Dagelijks zoeken duizenden mensen contact met het Juridisch Loket. Online, telefonisch of bij een vestiging in de buurt. En het worden er steeds meer. De burger lijkt te verdwalen tussen alle regels, wetten en afspraken. In deze podcastserie verkennen we samen met andere experts hoe we mensen uit dit doolhof kunnen helpen.

Eerste podcast

In de eerste aflevering van De Verdwaalde Burger worden luisteraars meegenomen in een boeiend gesprek tussen Bart Snels en Willemijn Helden, waarbij zij dieper ingaan op de complexiteit van de toeslagenaffaire. Wat kunnen we leren van deze affaire? Welke stappen zijn er nodig om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen? En welke rol spelen uitvoeringsorganisaties hierin?

Een centraal element van elke aflevering is een persoonlijk verhaal; dit keer van Judith, een slachtoffer van de toeslagenaffaire. Haar ervaringen werpen een schrijnend licht op de gevolgen van de toeslagenaffaire op haar leven. En brengen het gesprek op de vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Wat gaan we doen met vereenvoudiging van het toeslagenstelsel: afschaffen of vervangen? En met de vereenvoudiging van de fiscaliteit? Thema’s waar de overheid al jaren over praat. Bart Snels en Willemijn van Helden bespreken wat er gebeuren moet.

Luisteren

Luister de podcast via onze website of op uw favoriete podcast app:Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven