Logo
Cookie Privacy

Eindelijk verlost van € 80.000 schuld

Nieuws
3 augustus 2023

Wekelijks nemen duizenden mensen contact met ons op. Met vragen over dreigend ontslag, problemen met de huur, gedoe met een verkoper en nog veel meer. Onze juristen helpen hen op weg. Hoe dat er in de praktijk uitziet, leest u in het verhaal van Jeannet. Zij belde ons omdat ze weinig inkomen heeft, pas gescheiden is en een grote schuld heeft. Zij wist niet meer hoe ze het allemaal op moest lossen.

Opeenstapeling van problemen

Jeannet belt ons op en vertelt haar verhaal. Ze kan door ziekte niet meer werken en heeft een WIA-uitkering. Door verschillende gebeurtenissen, waaronder een scheiding, heeft zij een schuld van € 80.000. Eén schuldeiser heeft al haar schulden overgenomen.

Jeannet vertelt dat ze een schuldhulptraject kan starten bij de gemeente. De gemeente probeert dan haar schulden te regelen met de schuldeiser. Dit traject duurt over het algemeen 1,5 jaar. Jeannet twijfelt en wil graag weten of er nog een andere oplossing is.

Op weg naar een oplossing

Onze jurist vertelt Jeannet dat zij haar schuldeiser een voorstel kan doen voor een afkoopsom: een eenmalig bedrag waarmee de schuld in 1 keer afgehandeld is. De jurist adviseert Jeannet om een overzicht van haar inkomsten en uitgaven te maken. Hiermee kan zij de schuldeiser bewijzen dat ze haar voorstel kan waarmaken.

We helpen Jeannet met het maken van een brief over deze betalingsregeling (op de website van het Juridisch Loket staan bijna 100 voorbeeldbrieven voor allerlei vragen). De brief met het voorstel voor de afkoopsom en een bewijs dat ze dit kan waarmaken, stuurt Jeannet naar de schuldeiser.

Ook bellen we met de gemeente om meer duidelijkheid te krijgen over het schuldhulptraject. Het blijkt dat Jeannet de schuldeiser elke maand € 50 zou moeten betalen voor minimaal 1,5 jaar. Zowel voor de schuldeiser als voor Jeannet is het gunstiger als zij met de schuldeiser zelf een regeling treft.

Van schuld verlost

Enkele weken later mailt Jeannet ons met goed nieuws: de schuldeiser is akkoord met haar voostel. € 75.000 van haar schuld vervalt als ze voor een bepaalde datum in 1 keer € 5.000 betaalt aan de schuldeiser. Haar familie helpt haar hierbij. Dit gaat haar lukken! Jeannet kan weer verder met haar toekomst.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven