Logo
Cookie Privacy

Ook EU-arbeidsmigranten krijgen hulp op maat bij het Juridisch Loket

Nieuws
21 maart 2024

Veel bedrijven kunnen niet zonder arbeidsmigranten. Maar werknemers uit het buitenland hebben hier vaak een kwetsbare positie. Ze krijgen niet altijd het loon, de arbeidsvoorwaarden en de sociale zekerheid waar zij recht op hebben en weten onvoldoende hoe ze hun recht kunnen halen. De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Justitie en Veiligheid hebben daarom het Juridisch Loket gevraagd om ook voor deze groep kwetsbare werknemers laagdrempelige rechtshulp aan te bieden. En om de bekendheid van het Juridisch Loket onder de doelgroep te vergroten.

EU-arbeidsmigranten

Het Juridisch Loket richt rechtshulp in voor EU-arbeidsmigranten. Daar waar mogelijk in hun moedertaal, zoals het Pools, Bulgaars en Roemeens. Te beginnen in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg, regio’s waar veruit de meeste arbeidsmigranten wonen en werken. Arbeidsmigranten moeten daar in hun eigen taal - en zowel online als persoonlijk - gratis bij het Juridisch Loket terechtkunnen met hun juridische vragen of problemen. Bijvoorbeeld over huur, contracten, loon en verzekeringen.

Samenwerking met andere organisaties

Gelet op de grote groep arbeidsmigranten en de uitdagingen die hun juridische vragen met zich meebrengen, zal het Juridisch Loket deze dienstverlening gefaseerd opbouwen. Hierbij zal het Juridisch Loket steeds samenwerking zoeken met relevante partijen. Bijvoorbeeld met de Arbeidsinspectie, Stichting FairWork, Barka en gemeentelijke informatiepunten voor EU-arbeidsmigranten.

Meer informatie

Het verbeteren van de toegang tot het recht voor kwetsbare werknemers is een van de maatregelen vanuit het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten. Doel is het verbeteren van de positie van arbeidsmigranten. Rijkspartijen en samenwerkingspartners zetten samen stappen om dit te bevorderen. In deze Kamerbrief informeert minister Van Gennip (SZW) de Tweede Kamer hoe zij de toegang tot het recht voor kwetsbare werknemers wil verbeteren.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven