Logo
Cookie Privacy

Hulp bij schulden na toeslagenaffaire

Actueel
27 februari 2022

Sociale Banken Nederland (SBN) helpt gedupeerden van de toeslagenaffaire om hun schulden te betalen. Gedupeerde ouders moeten zich zelf melden bij SBN. Het gaat om schulden met andere partijen dan de overheid.

Gedupeerde ouders of toeslagpartners kunnen hun schulden melden bij SBN. Het gaat om schulden bij organisaties die niet bij de overheid horen, zoals zorgverzekeraars, verhuurders en energiemaatschappijen. De schulden moeten zijn ontstaan tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021.

Heeft u door de toeslagenaffaire schulden? Geef die dan door aan SBN. Als de schulden aan de voorwaarden voldoen, hoeft u ze niet te betalen. SBN betaalt de schulden dan namens u. Ook betalen zij extra kosten zoals incassokosten of rente.

Bent u gedupeerd, maar heeft u zich nog niet gemeld bij de Belastingdienst? Doe dit dan eerst. De SBN kan u pas helpen als de Belastingdienst u erkent als gedupeerde. Dit gebeurt als de Belastingdienst oordeelt dat u recht heeft op een vergoeding van € 30.000.

Neemt een incassobureau of deurwaarder contact met u op terwijl SBN uw zaak nog niet behandeld heeft? Laat het incassobureau of de deurwaarder dan weten dat u de schulden heeft gemeld bij SBN.

Gaat het om een schuld waar de rechter al een uitspraak over heeft gedaan? Laat dit dan weten aan SBN. Zij kunnen deze schuld met spoed behandelen.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven