Logo
Cookie Privacy

Thuiswerken blijft mogelijk na corona

Actueel
20 april 2022

Nu de coronacrisis bijna voorbij is, geldt niet langer het advies om thuis te werken. Toch blijft het vaak mogelijk om 1 of meer dagen per week vanuit huis te werken.

Verzoek tot thuiswerken

Werkt u bij een bedrijf met minimaal 10 werknemers, en wilt u thuiswerken? Overleg dit dan met uw werkgever. U kunt een schriftelijk verzoek doen om thuis te werken. Uw werkgever mag zo'n verzoek niet zomaar weigeren.

U moet het verzoek 2 maanden voor de ingangsdatum doen. Uw werkgever mag uw aanvraag alleen afwijzen als hij daar een goede reden voor heeft. Bijvoorbeeld als er zonder u een onveilige situatie ontstaat op de werkvloer.

Afwijzing aanvraag

Werkt u in een bedrijf met minder dan 10 werknemers? Ook dan kunt u vragen of u thuis mag werken, maar uw werkgever mag dit verzoek weigeren.

Wijst uw werkgever uw verzoek om thuis te werken af? Of reageert hij niet op uw brief? Neem dan contact op met een van onze juristen. Of vraag advies aan uw rechtsbijstandverzekeraar of vakbond.

Thuiswerkvergoeding

Uw werkgever moet zorgen dat u op een veilige en gezonde manier kunt werken. Ook als u vanuit huis werkt, heeft u recht op een veilige werkplek.

Als u thuiswerkt, kan uw werkgever u een thuiswerkvergoeding geven van maximaal € 2 per dag.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven