Logo
Cookie Privacy

Eenmalige huurverlaging stopt in 2022

Actueel
29 november 2021

ot 1 januari 2022 kunt u één keer huurverlaging krijgen als uw huur te duur is voor uw inkomen. De meeste woningcorporaties hebben hun huurders al een voorstel gedaan en de huur aangepast. Heeft u geen voorstel gekregen? Vraag dan nog snel de eenmalige huurverlaging aan bij uw woningcorporatie.

Voorwaarden huurverlaging

U kunt in 2021 één keer huurverlaging krijgen als u aan de voorwaarden voldoet. Zo moet u een sociale huurwoning huren van een woningcorporatie. Ook moet de kale huur te duur zijn voor uw inkomen. De kale huur is de prijs die u betaalt voor alleen het gebruik van de woning. Daarnaast betaalt u vaak andere kosten, zoals servicekosten en kosten voor gas, water en licht.

Voorstel woningcorporatie

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan heeft de woningcorporatie u vóór 1 april 2021 waarschijnlijk een voorstel voor huurverlaging gedaan. Uw nieuwe huurprijs is dan:

  • € 633,25 als u met maximaal 2 personen in de woning woont
  • € 678,66 als u met 3 of meer personen in de woning woont

Zelf aanvragen

Heeft uw woningcorporatie geen voorstel gedaan? Dan kunt u tot 1 januari 2022 zelf huurverlaging aanvragen met onze voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging.

Na ontvangst van uw brief en inkomensgegevens moet de woningcorporatie u binnen 3 weken een voorstel doen. Krijgt u geen voorstel? Of bent u het niet eens met het voorstel? Dan kunt u naar de Huurcommissie gaan. Doe dit op tijd.

De huurverlaging gaat minimaal 1 maand na het voorstel in. Krijgt u het voorstel in december 2021? Dan begint de nieuwe huur op 1 februari 2022.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven