Logo
Cookie Privacy

Huis van het Recht opent in Heerlen

Actueel
12 januari 2020

In Heerlen opent maandag 13 januari het eerste ‘Huis van het Recht’. Hier kunnen mensen met verschillende problemen terecht voor hulp, bijvoorbeeld op gebied van schulden, huisvesting of verslaving. Het Juridisch Loket werkt in deze pilot samen met rechtbank Limburg en gemeente Heerlen.

Huis van het Recht

Het Huis van het Recht is een fysiek loket in de vestiging van het Juridisch Loket in Heerlen. Het nieuwe loket helpt mensen met meerdere problemen de weg te vinden naar hulpverlenende organisaties.

Door advies op maat te geven, worden schadelijke gevolgen voor alle betrokkenen beperkt. Dit moet ook leiden tot minder hoge (juridische) kosten voor burgers en de overheid.

Naast het Juridisch Loket, rechtbank Limburg en de gemeente Heerlen sluiten ook het Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming en woningcorporaties aan.

Rechtbank Limburg

Volgens Peter Pulles, president rechtbank Limburg, past deze pilot bij de wens van de Rechtspraak om ook dieperliggende problemen in de samenleving op te lossen.

Pulles: "Neem als voorbeeld een man die voor diefstal voor de rechter moet verschijnen. Daar blijkt dat zijn strafbaar feit mede veroorzaakt wordt door huurschuld en een verslaving. Via het Huis van het Recht wordt niet alleen de diefstal aan de rechter voorgelegd, maar ook de andere problematiek. Zo zetten wij stappen om tot een integrale aanpak te komen."

Inwoners van Heerlen kunnen tijdens de openingstijden van het Juridisch Loket in Heerlen terecht bij het Huis van het Recht.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven