Logo
Cookie Privacy

Gemeentelijke belastingen? U hoeft niet altijd te betalen!

Actueel
29 februari 2024

Krijgt u een rekening voor gemeentelijke belastingen? Zoals rioolheffing of waterschapsbelasting? Dan hoeft u soms niet te betalen als u een laag inkomen heeft. De regels verschillen per gemeente.

Kwijtschelding als u een laag inkomen heeft

Als eigenaar van een woning moet u belasting betalen aan de gemeente. Zoals afvalstofheffing voor het ophalen van uw vuilnis. En waterschapsbelasting voor schoon water en veilige dijken.

Heeft u een laag inkomen en weinig spaargeld? Dan kunt u soms om ‘kwijtschelding’ vragen. U hoeft de gemeentelijke belastingen dan niet te betalen.

De regels verschillen per gemeente

U kunt niet in elke gemeente vragen om kwijtschelding. Kijk wat de regels zijn in uw gemeente. Of neem contact op met uw gemeente.

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan om kwijtschelding. Meestal staat op de rekening hoe u dit doet.

Met terugwerkende kracht

U kunt ook om kwijtschelding vragen als u de rekening al heeft betaald. Doe dit binnen 3 maanden nadat u heeft betaald. U krijgt uw geld dan terug.

Krijgt u geen kwijtschelding?

Als u geen kwijtschelding krijgt, kunt u daartegen protesteren. Dit moet binnen 10 dagen na de brief van de gemeente met de afwijzing. Neem zo snel mogelijk contact op met een van onze juristen.

Let op

Bent u huurder? Dan gelden andere regels voor gemeentelijke belastingen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze juristen.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven