Logo
Cookie Privacy

Geld terug na geannuleerde vlucht

Actueel
4 mei 2022

Door een staking op Schiphol annuleert KLM veel vluchten. Reizigers kunnen daarom niet op vakantie. Annuleert de vliegtuigmaatschappij uw vlucht? Dan kunt u uw geld terugvragen. En u heeft recht op een vergoeding.

Geannuleerde vlucht

Annuleert de vliegtuigmaatschappij kort voor vertrek uw vlucht? Dan heeft u recht op een vervangende vlucht of geld terug. Als u kiest voor een vervangende vlucht, dan hoeft u geen extra kosten te betalen. Wilt u uw geld terug, dan moet de vliegtuigmaatschappij het bedrag binnen 7 dagen terugbetalen.

Vergoeding

Is uw vlucht geannuleerd of heeft u meer dan 3 uur vertraging? Dan heeft u recht op een vergoeding. Hoe hoog uw vergoeding is, verschilt per vlucht:

  • tot en met 1.500 kilometer: € 250

  • meer dan 1.500 kilometer, binnen de EU: € 400

  • 1.500 tot 3.500 kilometer, buiten de EU: € 400

  • meer dan 3.500 kilometer: € 600

Vraag uw geld terug

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd? Vraag dan de vliegtuigmaatschappij om uw geld terug en een vergoeding. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief.

Naar de rechter

Krijgt u het geld niet terug na uw brief? En krijgt u geen vergoeding? Vraag dan uw reisverzekeraar om hulp. Of uw rechtsbijstandverzekering, als u die heeft.

U kunt ook de rechter om een uitspraak vragen. Neem hiervoor contact op met een van onze juristen.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven