Logo
Cookie Privacy

Boete bij eerder opzeggen vast energiecontract

Actueel
30 mei 2023

Vanaf 1 juni 2023 veranderen de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract. Zegt u uw contract op vóór de einddatum? Dan krijgt u een boete als de leverancier door uw opzegging geld verliest.

Vaste prijs voor vaste periode

Als u een vast energiecontract afsluit, betaalt u een vaste prijs voor een vaste periode. Bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Tijdens deze periode mag u het contract niet opzeggen. Wilt u toch opzeggen of overstappen naar een andere leverancier? Dan betaalt u meestal een ‘opzegvergoeding’, dat is een boete. Vanaf 1 juni 2023 zijn hier nieuwe regels voor.

Contract vanaf 1 juni 2023

Sluit u op of na 1 juni 2023 een vast energiecontract af, en wilt u eerder opzeggen? Dan moet u een boete betalen als de leverancier door uw opzegging geld verliest. Dat gebeurt als hij de energie die hij voor u inkocht tegen een lagere prijs aan iemand anders moet leveren. Het verschil moet u betalen.

Verkoopt uw leverancier de energie voor dezelfde of een hogere prijs? Dan krijgt u geen boete. Vraag uw leverancier om een schatting van de boete voordat u overstapt.

Contract vóór 1 juni 2023

Heeft u vóór 1 juni 2023 een vast contract afgesloten en wilt u eerder opzeggen? Dan betaalt u een vast bedrag dat afhangt van hoe lang uw contract nog duurt. Dit bedrag is minimaal € 50 en maximaal € 250.

Eindafrekening

Uw energieleverancier moet u uiterlijk bij de eindafrekening laten weten hoe hoog uw boete is. U krijgt de eindafrekening binnen 6 weken nadat uw contract is gestopt.

Bent u het niet eens met de boete? Neem dan contact op met uw leverancier en leg uit waarom u de boete onterecht vindt. Als u er samen niet uitkomt, kunt u naar de Geschillencommissie of de rechter.Alle actuele berichten >

Delen:
Logo

Bel gratis

0800 - 8020

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur. Persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen.

Onderwerpen
Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & GarantieSchulden & Incasso

©2024 Het Juridisch Loket

Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Terug naar boven